Hoe kies je de juiste vibrator? Wat zijn de beste merken?

Hoe kies je de juiste vibrator?Vriendinnen vragen mij weleens: “Annette, je kunt tegenwoordig zo ontzettend veel soorten vibrators kopen, maar welke vibrator is volgens jou nou de beste?” Zij bedoelen dan: Welke merken zijn kwalitatief de beste? Maar als ik doorvraag willen sommige ook weten: Welke vibrator is voor mij het meest geschikt? Op die laatste vraag geef ik vandaag uitgebreid antwoord. Maar eerst even kort iets vertellen over de topmerken.

Op mijn blog lees je alle achtergrondinformatie over al deze merkvibrators. Verderop in dit overzicht vind je de links naar mijn artikelen en reviews.

Wat is de juiste vibrator?

Wat is de juiste vibrator?Op de tweede vraag: “Welke vibrator is het meest geschikt?”, luidt aan mijn vriendinnen altijd het advies: bedenk eerst waarvoor wil je de vibrator wil gaan gebruiken? Anders gezegd: hoe kom jij het fijnste klaar. Ik geef ze 3 mogelijkheden om uit te kiezen. De vierde optie bespreek ik verderop.

1. Voor stimulatie van alléén de clitoris;
2. Voor stimulatie van alléén de vagina en/of G-spot;
3. Voor allebei: uitwendig + inwendig (voor een extra heftig en volledig orgasme);
(4. Voor samen met een partner.)

Nu volgt een korte bespreking van de 3 verschillende stimulatievormen.

1. Voor stimulatie van alléén de clitoris

De meeste vrouwen gebruiken een vibrator om een clitoraal orgasme mee op te wekken. Hiervoor zijn de volgende typen vibrators het meest geschikt: 1. wand vibrator; 2. opleg vibrator; 3. mini vibrator. Ik vertel welke merken de beste clitoris vibrators maken en ik geef voorbeelden per type stimulator. Verderop vertel ik aan welke eigenschappen een goede vibrator moet voldoen.

1. Wand vibrators

De beste en populairste wand vibrators zijn van de bekende merken DOXY, AMOK, LELO en Palm Power. Het zijn de Europe Magic Wand Massager (heel krachtig), Doxy Massager XXL (de krachtigste) en LELO Smart Wand – Large (en Medium). De laatste twee werken niet met een vaste stekker maar zijn oplaadbaar dus snoerloos te gebruiken. De LELO wand vibrators zijn waterdicht. Ik vergeet er nog een: de Palm Power. Deze wordt zeer gewaardeerd door gebruikers. Voordelen: licht, klein, handzaam, heel krachtig, oplaadbaar en stil genoeg. Nadelen: niet waterdicht en alleen te gebruiken met glijmiddel op waterbasis. Toy testers geven de Palm Power, net als de andere hier besproken wands, het cijfer 9 of zelfs 10.

LELO Smart Wand - Large
Europe magic wand massager
Palm Power Personal Massager - wand vibrator

2. Opleg vibrators

Compacte en handzame opleg vibrators waarmee de clitoris en het omliggende gebiedje goed en effectief zijn te stimuleren worden gemaakt door de merken We-Vibe en het Zweedse LELO. Het zijn de Touch We-Vibe – paarsLELO Nea 2 Obsidian – ZwartLelo – Alia Vibrator Pink en Lily 2 Plum.

›› Luchtdruk vibrators: Zijn trillingen direct tegen de clitoris voor jou te intens, dan kun je ook kiezen voor een luchtdruk vibrator. Deze trilt niet maar zuigt zachtjes met pulserende luchtdruk. De meeste vrouwen komen met zo’n zuig speeltje snel en krachtig klaar, en doordat de clitoris niet wordt aangeraakt, kan het felbegeerde meervoudig orgasme ontstaan.

De beste luchtdruk stimulator is volgens toy testers zonder twijfel de Womanizer. Het nieuwste model is de Womanizer 2Go. Deze heeft de vorm van een lipstick. Heel discreet dus, je kunt de vibrator overal mee naar toe nemen. Maar belangrijker: de 2Go is heel compact en handzaam en je bedient de stimulator eenvoudig met 1 enkele knop aan de onderkant. Waterdicht en oplaadbaar. De perfecte opleg vibrator, voor wie houdt van de zogenaamde Pleasure Air Technology®.

LELO Nea 2 Obsidian - Zwart
Touch We-Vibe - paars

3. Mini vibrators

Mini vibrators zijn vaak niet langer dan 12 cm., passen met gemak in de palm van jouw hand en zijn heel geschikt voor precieze uitwendige stimulatie. Voordeel van mini vibrators is dat je deze stimulators goed kunt sturen zodat je gemakkelijk tot een orgasme kunt komen. Maar klein is alleen fijn als de mini een krachtige vibratie weet te produceren. Op dit punt gaat het vaak mis. Omdat de apparaatjes zo klein zijn, zijn ook hun motors klein.

Maar…

Er zijn 2 mini vibrators die wèl een krachtige en effectieve trilling hebben. Het zijn de We-Vibe Tango en de LELO Mia 2. Met een krachtige trilling bedoel ik niet per se een harde trilling. Een zachte vibratie kan net zo goed effectief zijn. Een krachtige trilling is effectief als die diepgaand en intens is. Internationale toy testers hebben het in hun reviews vaak over: ‘deep, rumbling vibrations, right where you want them’. Deze ‘rumble’ of robuuste/penetrerende trillingen voel je intens waardoor je gemakkelijk kunt klaarkomen, óók wanneer je de vibrator in zijn laagste trilstand hebt staan. Om deze redenen zijn de beste mini vibrators de We-Vibe Tango en de LELO Mia 2. De Tango bullet is kleiner dan de Mia (9 cm.) en is de meest krachtige van de twee.

Lelo - Lyla 2 Cerise
We Vibe Tango
LELO Mia 2 Mini Vibrator

Lees ook (op Dildootjes.nl): DOXY Number 3 is een van de beste wand vibrators

***
Ik ben Annette Broekhuijsen en ik blog over alle seksspeeltjes
van VibratorPlaza.nl, onderdeel van EDC-Internet in Veendam.

›› Bezoek ook eens deze websites: SexyKleren.nl, Masturbator.nl, Dildootjes.nl en Shoppie.nl

De winkel VibratorPlaza.nl is tegenwoordig beveiligd met een ssl-verbinding,
te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk van je browser.